Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

Πόσες φορές έχουμε ξεφορτωθεί ένα σκουπίδι στην παραλία ή στον δρόμο λέγοντας μόνο ένα σκουπίδι είναι; Το ίδιο σκέφτονται τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι ακόμη και τότε είναι που έρχονται οι πραγματικές συνέπειες.





Η φυσαλίδα στην οποία ζούμε που μας έχει πείσει ότι όλα στον πλανήτη μας είναι όμορφα και  λειτουργούν σωστά και το μόνο που πρέπει να ασχολούμαστε είναι πώς να γίνουμε καλύτεροι στην δουλειά μας και  να κλάψουμε και λίγο για το πρόσωπο που μας άφησε. Χάρη σε αυτή την φυσαλίδα ξεχνάς τα ουσιώδη, αυτά που πραγματικά μετράνε.
Πετώντας ένα σκουπίδι σήμερα υποθηκεύεις το μέλλον σου. Για να μην αναφέρω τα απόβλητα που ρίχνουν τα εργοστάσια στις θάλασσες τα οποία θα χρειαζόσουν εκατό ζωές για να παράγεις. Και σε αυτόν τον ισχυρισμό έρχεται η απάντηση «μα εγώ θα έχω πεθάνει μόλις θα καταστραφεί ο πλανήτης». Η απάντηση είναι απλή, υποθηκεύεις το μέλλον των παιδιών σου και των δικών τους αλλά και την ίδια σου την ζωή, το κλίμα αλλάζει, τα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζουν ανωμαλίες, οι εποχές δεν είναι πλέον φυσιολογικές, ρώτα τους γονείς σου πως ήταν το καλοκαίρι την δεκαετία του ’70! Είδη ζώων εξαφανίζονται, υδρόβια πτηνά και πολλοί ζωντανοί οργανισμοί δεν μπορούν να επιβιώσουν.


Στις εκλογές ή στις πανελλήνιες χρειαζόμαστε τόνους χαρτιού. Τόσο πεταμένο χαρτί, τόσα κομμένα δένδρα, τόσα πουλιά που δεν βρίσκουν μία στέγη, τόσο λιγότερο οξυγόνο για εσένα….
Δες και αυτό το βίντεο και σκέψου πολύ καλά την επόμενη φορά που θα πετάξεις ένα αντικείμενο στην θάλασσα!    




πηγή :savoirville.gr