Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Εσύ σήμερα πόσα ψέμματα είπες;

Τα ψέμματα είναι μες στη ζωή μας όλη μέρα,κάθε μέρα και για κάποιους ίσως και κάθε ώρα και στιγμή. Πως συνειδητοποιούμε όμως ότι οι άλλοι μας  λένε ψέμματα; Παρακάτω υπάρχουν μερικά από τα βασικότερα "σημάδια ψέμματος" .

1. Τα άτομα που λένε ψέμματα συνήθως αποφεύγουν την άμεση επαφή με τα μάτια σας με λίγα λόγια κοιτάνε οπουδήποτε αλλού αλλά όχι στα μάτια σας. Παρ'όλα αυτά υπάρχουν και οι πιο έξυπνοι ψέυτες οι οποίοι σας κοιτάνε έντονα στα μάτια για να σας πείσουν ότι ειναι ειλικρινείς μαζί σας κί ομως η ατμόσφαιρα είναι κάπως ηλεκτρισμένη.

2. Ο ιδρώτας είναι ένας άλλος οιωνός ψεύδους. Οι ψεύτες λοιπόν τείνουν να ιδρώνουν και όχι γιαυτό δεν φταίει η ανεβασμένη θερμοκρασία αλλά το φλεγόμενο ψέμμα τους. Κάποιοι συνηθίζουν να πιάνουν τα δάχτυλα τους και να παίζουν με τα χέρια τους λόγω ανχους την ώρα που λένε ψέμματα γιαυτό και ο ιδρώτας των χεριών είναι ένα από τα πιο συχνά σημάδια ψεύδους.

3. Ο τόνος της φωνής ενός ψεύτη αλλάζει και γίνεται πιο βαριά ,πιστεύει πως έτσι θα γίνει πιο επιβλητική η γνώμη του και οι συνομιλητές του θα χάψουν το αθώο ή μη ψεμματάκι του. Αν ακούσετε λοιπόν να σας μιλάνε με χροιά πιο βαριά και απ'του Καρρά τότε κάτι τρέχει οπότε τρέξτε και σεις γιατί πέσατε σε ψέυτη.

4. Οι γκριμάτσες και οι συσπάσεις του προσώπου συχνά προαναγγέλλουν ψέμματα. Η νευρικότητα του ψεύτη είναι τόσο μεγάλη που προσπαθεί να την διοχετεύσει σε όλο του το σώμα ακόμη και στο πρόσωπο του αν και ασυνείδητα.

5. Χάνει τα λόγια του καθώς προσθέτει πολλά και ακόμη περισσότερα στα λεγόμενα του από το άγχος μη και δε σας πείσει πως λέει την μία και μοναδική αλήθεια. Κεκεδίζει ,κάνει αναγραμματισμό στις λέξεις και μιλάει γρήγορα.

6. Σαυτήν την κατηγορία δεν ανήκει κάποιο σημάδι ψευτιάς αλλά αντίθετα οι εξπέρ ψεύτες. Δυστυχώς αυτούς δεν θα τους ανακαλύψετε ποτέ . Είναι οι εκπαιδευμένοι ψεύτες ,οι επαγγελματίες. Αποπνέουν σιγουριά και είναι δυναμικά όντα πράγμα που το διοχετεύουν σε εσας με το επιβλητικό τους βλέμμα . Παρόλο που μπορεί να λένε τρελά και περίεργα πράγματα εσείς τους πιστεύετε και μένετε άφωνοι απ'τις ιστορίες που θα σας διηγηθούν. Μπορεί να σας πουν πως πάλεψαν με δεινόσαυρο,πήδηξαν απ΄τον έκτο και σώθηκαν γιατί πιάστηκαν από ένα δέντρο, λήστεψαν τράπεζα στην Νέα Υόρκη και πάει λέγοντας. Εσεις θα το πιστέψετε ακόμη και αν αναρωτηθείτε για το αν ισχύουν.Καμιά φορά πιστεύουν και οι ίδιοι στα ψέμματα τους. Είναι και αυτό ένα είδος ψυχασθένειας θα έλεγα. Καλή τύχη μαζί τους. Θα την χρειαστείτε.