Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

~ Ζέση ~



Είναι σπουδαίο πράγμα να είσαιζωντανός. Είναι σπουδαίο να παίζεις το γελοίο παιχνίδι σου. Στο τέλος θα αφομοιώσεις κάτι. Αλλά σιχαίνομαι να ακούω τον εαυτό μου να μιλάει. Φύγε. Με ένα σύννεφο μυστηρίου ανάμεσα στα μάτια. Άφησε το αστρικό σου κορμί για να αισθανθείς πλήρη επαφή με το σύμπαν. Οι πιο γλυκιές αναμνήσεις είναι χρωματισμένες από φόβο για τους εφιάλτες. 


Είναι σπουδαίο πράγμα να είσαι ζωντανός. Να αφομοιώνεις τον ευνουχισμό της ζωτικής και διεγερτικής σου μούσας. Χόρεψε στον κύκλο της φωτιάς όπως επιθυμεί η μουσική. Ο ποιητής που θα χορέψει μπροστά στο συνωστισμένο όχλο. Η πραγματική ποίηση δεν λέει τίποτα. Απλά ανοίγει πόρτες. Διάλεξε σε ποια θα μπεις.

Τα πάντα είναι μια ιεροτελεστία του ήρεμου λογισμού της λογικής, μιας απραξίας ή μιας δημιουργίας, τύχης ή ατυχίας. Ιεροτελεστία πάνω στο εύθραυστο κέλυφος.
Πριν το σπάσεις θυμήσου απλά ότι δεν θα υπάρξει ποτέ κάποιος σαν εσένα. Κάποιος που μπορεί να κάνει ότι εσύ. Αφουγκράσου. Το γέλιο και το κλάμα που βρίσκεται μέσα σου. Τον ψίθυρο, το μειδίαμα και την τσιρίδα μιας υστερικής γυναίκας που βρίσκεται μέσα σου. Τα πάντα είναι σκέψεις στο χρόνο, εκτός εποχής.


Η εξωτερική εξέγερση, καθορίζει την προσωπική μου ελευθερία.



Αστέρης Δ.



2 σχόλια: