Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Σημείο συνάντησης


                                                                                   Ακαριαίες συναντήσεις. Γνωριμίες από το
πουθενά. Ανταμώματα της τύχης. Λες και κάποια πράγματα είναι για να συμβούν. Και για κάποιο λόγο γίνονται. Και νιώθω πως τα πιο ωραία πράγματα προκύπτουν από την τυχαία στιγμή και γίνονται αυθόρμητα και αναπάντεχα. Χωρίς να τα έχεις σχεδιάσει, χωρίς να τα έχεις προμελετήσει.

Τον λόγο βεβαίως που συμβαίνουν δεν έχω καταφέρει ακόμα να τον ορίσω. Προσπαθώ να τον ανακαλύψω.

Ίσως για να είμαστε συλλέκτες εμπειριών. Για να μάθουμε πράγματα που μέχρι τώρα μας ήταν άγνωστα. Να παίρνουμε, να δίνουμε, να επηρεάζουμε και να επηρεαζόμαστε. Να ζούμε στιγμές μαζί τους.
Άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Άλλοι πάλι έρχονται για να μείνουν. Όπως λέει και μια φίλη, κάθε πρόσωπο, κάθε ματιά, κάθε στιγμή πρέπει να τα κάνεις save γιατί δεν ξέρεις ποτέ, πότε θα είναι η τελευταία φορά.

Όπως και αν είναι, θεωρώ την συγκυρία του συναπαντήματος ιερή. Δηλαδή, έχει το νόημα της. Μπορεί να περάσει χρόνος ή χρόνια μέχρι να αποτιμήσουμε την ουσία και τη σημασία. Και είναι και άλλες φορές που όσα χρόνια και αν περάσουν αδυνατούμε να καταλάβουμε το γιατί και ακόμα το ψάχνουμε. Δεν θα σταθώ στο πέρασμα ή το φευγιό, αλλά καθαρά στη στιγμή εκείνη της συνάντησης.

Τα ανταμώματα γεννούν ωραίες συζητήσεις και ωραίες ιδέες. Αφήνουν αποτυπώματα. Και χτίζουν σχέσεις και φιλίες. Δίνουν ερεθίσματα για προβληματισμό και στοχασμό. Γεννούν σκέψεις και δημιουργία.
Ίσως αυτοί, τώρα που το σκέφτομαι να είναι μερικοί καλοί λόγοι που αξίζει τον κόπο, και χάρη στην τύχη, να συναντηθούμε με κάποιους ανθρώπους.

Ίσως και πάλι όχι. Η ίδια η ζωή άλλωστε μας βοηθά να δούμε το δρόμο και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.





πηγή εδώ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου